Hoe u geld kunt besparen op die energierekeningen voor centrale verwarming

Zoals we allemaal weten, kan centrale verwarming in huis tijdens de wintermaanden duur zijn, maar wist u dat er enkele eenvoudige dingen zijn die u kunt doen om die kosten te verlagen.

Je cv-ketel is een Verwarmde bodywarmer essentieel onderdeel van je huis, hij voorziet je van onbeperkt warm water wanneer je het nodig hebt en houdt je warm in de koudere maanden.

Zorg er eerst voor dat u uw cv-ketel elk jaar laat onderhouden, bij voorkeur voordat de winter begint. Uw cv-ketel is net als een automotor, als u hem niet laat onderhouden, gaat er na verloop van tijd iets mis, hetzelfde geldt voor de cv-ketel. verwarmingsketel.

Als uw cv-ketel niet wordt onderhouden en er begint iets mis te gaan, zullen uw energierekeningen gaan stijgen, kan het zijn dat uw ketel harder moet werken om die gewenste temperatuur te bereiken en dus hogere rekeningen, als de ketel wordt onderhouden en gecontroleerd, alles wat moet worden aangepast of vervangen kan worden uitgevoerd.

Laten we nu eens kijken naar de ketel zelf. Als uw CV-ketel ouder is dan 11 jaar, kunt u overwegen om deze te vernieuwen voor een nieuwer HR-model met condensatieketel. Wist je bij de oudere ketels dat tussen de 35-40% van je energie verloren gaat via het rookkanaal of de schoorsteen van je ketel, dat is een groot verlies voor je portemonnee.

De huidige hoogrendementsketels hebben een rendement van ongeveer 90%, wat een grote besparing is op die steeds stijgende energierekeningen. OK, ik weet dat de initiële kosten van het updaten van de ketel hoog zullen zijn, maar het zal u op de lange termijn besparen.

Laten we nu eens kijken naar enkele eenvoudige, goedkope manieren om die energierekening voor centrale verwarming te verlagen.

De cv-ketel dient te worden aangestuurd door een tijdklok of programmeerapparaat in combinatie met een centrale kamerthermostaat. Als uw centrale verwarmingssysteem geen van deze bedieningselementen heeft, gooit u geld weg.

Het is het beste om deze items te laten monteren. Met de tijdklok of programmer kunt u de gewenste aan- en uittijden instellen voor zowel het warm water als de centrale verwarming. Met de kamerthermostaat kunt u de gewenste temperatuur instellen, zodra de temperatuur is bereikt, schakelt de ketel zichzelf uit. Sommige van de slimme thermostaten van vandaag werken eigenlijk door informatie te krijgen over de buitentemperatuur van waar u woont en de ketel dienovereenkomstig aan te passen, waardoor u geld bespaart.

Hetzelfde geldt voor de warmwatertemperatuur. Als uw warm water in een tank is opgeslagen, zorg er dan voor dat er een thermostaat in zit.

Een andere manier om de kosten wat lager te houden, is door op al je radiatoren thermostatische regelkranen te laten monteren. Zo kun je de temperatuur van elke kamer apart regelen en kun je de kamers die je het minst gebruikt op een lagere temperatuur houden of zelfs uitschakelen.

Wat radiatoren betreft kun je bij de plaatselijke bouwmarkt reflecterende folie kopen die je achter de radiator monteert, je zult versteld staan hoe effectief de folie eigenlijk is.

Een andere eenvoudige manier om geld te besparen is om ervoor te zorgen dat de radiator zelf niets om zich heen heeft, houd hem vrij zodat de warmte de kamer kan binnendringen, leg geen kleding die je wilt drogen op de radiator leg ze op een droogrek in de buurt ze zullen nog steeds drogen. Wanneer je doeken op de radiator legt gaat alle warmte verloren in de doeken en duurt het langer voordat de kamer opwarmt.

Leidingisolatie is een andere manier om die energierekening te verlagen. Elk leidingwerk dat u zichtbaar kunt zien, moet worden geïsoleerd. Door isolatie aan te brengen op de leidingen verminder je het warmteverlies van die leiding, leidingisolatie kun je kopen bij de plaatselijke bouwmarkt.

A note to our visitors

This website has updated its privacy policy in compliance with changes to European Union data protection law, for all members globally. We’ve also updated our Privacy Policy to give you more information about your rights and responsibilities with respect to your privacy and personal information. Please read this to review the updates about which cookies we use and what information we collect on our site. By continuing to use this site, you are agreeing to our updated privacy policy.